Anyu aktuál,  Anyu tesztel

Honnan rendeljünk élelmiszert? – Teszteltük a szállítókat

Te is meguntad, hogy két ismert multi futárjait várd heteken keresztül, hogy aztán megjelenjenek egy feleakkora pakkal mint amit vártál? Hát mi is…

Az elmúlt hetekben mi magunk és közvetlen környezetünk tagjai is kipróbáltak már pár szállítót, a #maradjotthon mozgalom jegyében. Tapasztalatainkat összegeztük, ebben a cikkben, melyet folyamatosan frissítünk!

Limekirály.hu

Az oldal átlátható, könnyen kezelhető és szép, rögtön kedved támad vásárolni akkor is ha nem akartál :).
Alapvetően éttermek, viszonteladók ellátására szakosodott az üzlet, akik most nyitottak a lakossági kiszolgálás felé, ezért az árak csak regisztráció után láthatóak (amúgy teljesen korrekt, piaci árak vannak náluk). Nagyon széles a kínálat (pl. vagy 10 féle krumpli van) zöldség, gyümölcs, vödrös savanyúság, zacskós salátamix, tojás és még sokan mások 🙂 A mennyiségeket a + / – gombokkal lehet állítani vagy kézzel beírni, tehát nem csak kg-os mennyiségekben kell gondolkodni. A rendelésnél ki lehet választani, mikorra kéred a szállítást, a 22:00-ig leadott rendeléseket akár már másnapra. Én szerdán rendeltem és szombatra volt időpont, de ez a húsvét miatt azért csalóka volt most. 5000.- Ft-tól ingyenes a szállítás, az alatt 500.- Ft-ért hozzák ki a finomságokat. Idősávot nem lehet választani, csak napot, 8:00-18:00-ig hozhatják a termékeket. Jelen helyzetben ugye általában nem járkálunk el otthonról, szóval ez kevéssé jelent problémát. A megrendelés után nincs külön email, csak a szállítás előtt küldenek csak egy számlát. Amiből tudnak, abból magyart hoznak, bár ez csak a rendeléskor jövő számlán látszik, hogy mi hazai és mi nem. Fizetni szállításkor lehet készpénzzel, vagy kártyával. A sofőr udvarias, maszk nincs de kesztyű igen. Rekeszben hozza a cuccot, emellett minden zacskózva van. A rekeszt vissza kell adni, így érdemes nagy szatyorral várni hogy át tudj pakolni. Az áru nagyon szép, illatos.

Kolbászposta.hu

Véletlenül akadtam rá még a nagy őrület elszabadulása előtt, egy konkrét fajta sonkát keresve, de mostanáig halogattam a tesztelést. A néven bő egy hétig röhögtem akkor, nagyon találó és vicces, kiváló marketing mert azonnal az agyamba égett 🙂 Az árak nagyon korrektek, a nagyobb mennyiségek miatt teljesen pénztárcabarát. Eredendően kereskedések számára készült, de lakossági kiszolgálás is van. Emiatt nem kifejezetten felhasználóbarát a rendelés folyamata, bár az oldal átlátható, de nem mindenhol egyértelmű, hogy a kosárba tett egy kilós egység mennyit fog takarni valójában – a hetven dekás virsliből például egyet, de két kilónál már három csomagot jelent, ami a kerek egységhez a legközelebb van. Némileg aggodalmaskodtam, hogy most vajon miből mennyit fogok kapni, de erre a világon semmi okom nem volt, ugyanis utána felhívtak és egy nagyon kedves hölgy tételenként végigegyeztette velem, hogy miből mennyit kérek. Nincs kimérős tízdekahúszdeka, csak egyben, ezért azoknak lehet praktikus, akik szeletelnek, fagyasztanak – mivel nálunk jámbor családi hobbi este 10kor kitalálni hogy “Anya párizsit kérek!” mi így működünk már régóta a felvágottakkal 😀 Nekem másnapra ki is hozták, a futár sajátjuk, maszkban és kesztyűben érkezett. A sonka, a virsli és a szalonna is mind nagyon finom, minőségi áru. Budapest és Pest megye területén vállalnak kiszállítást. Néhány nappal a rendelés megérkezte után a kedves hölgy újra hívott – érdeklődött, hogy rendben találtam-e mindent, meg vagyok-e elégedve a szolgáltatással, ízlett-e amit vettem, valamint ajánlotta figyelmembe, hogy többféle húsvéti sonkájuk is van. Ennek során véletlenül bepanaszoltam a futárt, mert összekevertem egy másikkal aki aznap jött hozzánk…és akin nem volt maszk meg kesztyű. Azonnal biztosítottak, hogy szigorú megrovás lesz, mert nagyon komoly előírást szegett a futárjuk. Utóbb kiköszörültem a csorbát, és mélyen elnézést kértem, ha legközelebb jön hozzám, tuti főzök szegénynek egy kávét 😀 Szóval VAN maszk és kesztyű a Kolbászpostáson, aki másnapra, finom, friss árut hoz, korrekt áron. Biztos hogy rendelek még tőlük!

Pizza King

A Pizza King már a pánikvásárlás kitörésekor magára vonta a figyelmet azzal, hogy étteremből és pizzázóból ételkiszállítóvá avanzsáltak. Nyomott áron kínálnak meleg ételt karanténban rekedt vendégeiknek, emellett rászorulóknak készítenek ingyen pizzát. Az igazán meglepő húzás azonban az volt, amikor elkezdték “nyersen” árulni a kaját. Mivel az éttermeiket nem tudják rendeltetésszerűen használni, ám beszállítóik továbbra is tudják hozni nekik az alapanyagot, továbbadják azt – szintén alacsony áron. Liszt, tojás, élesztő, csirkemell, tészta stb., tehát alapvető élelmiszer kapható náluk, de még wc-papír és domestos is akad. Az oldal kissé fapados, és a kínálat sem túl bőséges, azonban a célnak tökéletesen megfelel. Fizetni átutalással, vagy utánvéttel lehet. A szállítási ár barátságos, Budapesten 490.-, Pest megyében 1990.- forintért érkezik a csomag. A fellépő hiányokat lekommunikálják, és szükség esetén két részletben szállítják, azonban ekkor is csak egyszer kell fizetni a szállításért. A rendszerük még akad, tesztünkkor se visszaigazoló email se semmi visszajelzés nem volt az utánvétes rendeléshez, de megcsörrent a telefon két napon belül, hogy érkezik a futár. Megjegyzés: hosszú hetek óta először itt találtunk élesztőt 🙂

Bulkshop.hu

A diétázók, speciális étrendet követők számára ismerős lehet a magyar kisvállalkozás, a Bulkshop. Filozófiájuk lényege az egészség és fenntarthatóság. Ennek szellemében szerveződik termékpalettájuk, mely nagyon színes: főként az egészséges, vegán élelmiszerek, alapanyagok, aszalványok lelőhelye, azonban találhatunk itt táplálékkiegészítőket, vitaminokat, gyógyteákat így megúszhatunk akár egy kört a drogériába is. Emellett környezetbarát tisztítószereket, és főzéshez, tároláshoz való edényeket is lelhetünk. Viszonylag tudják tartani a készletekkel a kialakult új tempót, tesztünkkor az ígért maximális 4-5 napnál kevesebb, 3 munkanap alatt érkezett meg a rendelt holmi. A termékek nagy részét ők maguk csomagolják, a nagy kiszerelés miatt olcsóbb áron juthatunk minőségi termékekhez. A minimális rendelési összeg 3000.- Ft, az ingyenes kiszállítás határa pedig 20.000.- Ft.

Kifli.hu

Róluk külön cikket írtunk, eddigi tapasztalataink alapján a legjobbak. Éjfélkor írnak ki messzebbi, 17:00-kor másnapi rendelés időpontokat. Igyekeznek tölteni a készletet, többnyire sikerül is. Folyamatosan bővülnek, mind raktározás mind kiszállítás szempontból, így ha egy-két napig az is látszott, hogy ők is beomlanak, másnapra már felnőttek a feladathoz. Maszkban, kesztyűben jönnek, gyorsak, pontosak.

Húswebáruház

Alapvetően lakossági kiszolgálásra specializálódott üzlet, húsok és húskészítmények kaphatók. Átlátható, jól kezelhető oldal jellemzi, minőségi, szép árut kaphatunk. Különlegessége, hogy akár feldolgozva, főzésre készen is megkaphatjuk a portékát, pl kockázva vagy darálva, pácolva. 5.000.- Ft a minimum rendelés, és 10.000.-től ingyenes a kiszállítás, kártyával és készpénzzel is lehet fizetni kiszállításkor, de lehet választani átutalást is. A kiszállítás érintésméntes, jobbára akár már másnapra is kérhető. A husik külön fóliázva érkeznek. Külön kiemelendő, hogy hatósági karanténban lévőkhöz is szállítanak, mindössze kérik, hogy ezt előre jelezze aki érintett, hogy még jobban odafigyelhessenek. Budapesten kívül kiszállítanak még Pest megyében Vecsés, Csömör, Pécel, Nagytarcsa, Kistarcsa, Budaörs, Diósd, Érd, Százhalombatta, Törökbálint településekre, illetve érdemes érdeklődni Pest megyén belül ha más településre szeretnél szállítást, mert előfordul, hogy vállalják.

Family Frost

A jól ismert tilinkós autó, kb. mindenkinek ismerős, ha máshonnan nem, nyaralásból, a jellemző dallam, amit sok éve hetente egyszer játszik a hűtőautó (és ami nem azt jelenti hogy elfogyott a fagyi – szemben azzal amit a gyereknek mondtunk ugye 😀 ) Kevesen tudják azonban, hogy webshopként is működik a Family Frost rendszere. A webshopon leadott rendeléseket ugyanúgy, ugyanaz az autó hozza. A kiszállítás ingyenes, ezért ideje maximum 1 hét – nem jönnek el külön, ha pont aznap rendelsz, amikor már elment az autó, akkor csak a jövő heti látogatásánál hozza a cuccod. Ugyanúgy lehet venni mindent mint ha adhoc leinted mikor jön, annyi a különbség, hogy ha megrendeled előre a neten, akkor el van rakva neked az adott termék. Árban van aki jobb náluk, viszont a termékek minőségiek cserébe. Vannak olykor akciók amik nagyon jók (teljesen követhető módon, hó első napjától az utolsóig érvényesek az árak) és ezek rendszeres időközönként vissza is térnek. A panírozott husik finomak, valóban húsból készültek, a zöldség is jó minőségű, szép. És a fagyik, nyalánkságok, vagy az instant Fornetti cuccok amiket otthon süthetsz meg…maradjunk annyiban: ha a karantént diétával tervezted összekötni, ne őket válaszd 😀 Fizetni kártyával és készpénzzel lehet az autónál kiszállításkor.

A karanténnak “hála” lassan hobbinkká válik a kiszállító cégek tesztelése, ezért amint új tapasztalatot szerzünk, azonnal megosztjuk veletek. Kövessetek minket a Facebookon, nehogy lemaradjatok 😉 Ha pedig ti szereztek infót valakikről akik nem szerepelnek még a cikkben, ne habozzatok megírni nekünk!

Indexkép: Pexels

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük